logó Kispesti Vass Lajos Általános Iskola
A gyerekeknek két dolgot kell adni: gyökereket és szárnyakat. (Goethe)

Iskolánkról


Kispesti Vass Lajos Általános Iskola

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola bejárat

Az iskola nevelő-oktató munkája élménypedagógiára épül, melynek bizonyítéka, hogy az országban elsőként nyertük el a „Mosolygós iskola” címet. Biztosítjuk minden gyermek számára az életkorának és képességeinek megfelelő alapokat. Segítjük a felzárkózást, de fontosnak tartjuk a tehetségek támogatását is.

Intézményünk a 2014/15-ös tanévtől Regisztrált Tehetségpontként működik.

Elsőseink a jól bevált hangoztató-elemző-összetevő módszerrel tanulnak olvasni, mely lehetőséget ad az alapos nyelvtani előkészítésre. Fontosnak tartjuk a képességek fejlesztését, melyhez kooperatív tanulási technikákat, projekt módszert, differenciált és integrált oktatást alkalmazunk.

A matematikát játékos logikai feladatokkal, sok eszközhasználattal kiegészítve tanítjuk, törekszünk a biztos számolási készség kialakítására.

Első osztálytól német és angol nyelvet tanulhatnak a gyerekek, negyedik osztálytól nívószintes csoportbontásban. Színvonalas munkánkat segítik az uniós pályázatok révén beszerzett digitális eszközeink is.

Tornacsarnokunk, tánc-termeink, korszerű műfüves focipályánk és 3 sportpályánk biztosítja a mindennapos testnevelés keretében az egészséges mozgás lehetőségét.

A Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola táncfoglalkozásainak iskolánk ad otthont (balett és néptánctanszakok).

Örökös Öko-iskolaként nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodásmód kialakítására. Diákjaink részt vehetnek környezetvédelmi projektekben, segíthetnek állatmentésben, az iskolában tisztított vizet ihatnak.
Kispesti Vass Lajos Általános Iskola udvar


Ha szeretnének többet megtudni a nálunk folyó korszerű, színvonalas oktató-nevelő munkáról, bizalommal forduljanak hozzánk gyermekeikkel!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk!

Ertelné Csák Judit
Ertelné Csák Judit
intézményvezető
Ertelné Csák Judit
Kispesti Vass Lajos Általános Iskola udvar
Kispesti Vass Lajos Általános Iskola bejárat

Szerző: Webmester

Közzétéve: 2017-11-03 13:57:40

Hit- és erkölcstan oktatás

Az egyházak tájékoztatói a Hit- és erkölcstan oktatás oktatásáról.
Hit- és erkölcstan oktatás részletesen...