logó Kispesti Vass Lajos Általános Iskola
A gyerekeknek két dolgot kell adni: gyökereket és szárnyakat. (Goethe)

Iskolánkról


Kispesti Vass Lajos Általános Iskola

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola bejárat

Az iskola nevelő-oktató munkája élménypedagógiára épül, melynek bizonyítéka, hogy az országban elsőként nyertük el a „Mosolygós iskola” címet. Biztosítjuk minden gyermek számára az életkorának és képességeinek megfelelő alapokat. Segítjük a felzárkózást, de fontosnak tartjuk a tehetségek támogatását is.

Intézményünk a 2014/15-ös tanévtől Regisztrált Tehetségpontként működik.

Elsőseink a jól bevált hangoztató-elemző-összetevő módszerrel tanulnak olvasni, mely lehetőséget ad az alapos nyelvtani előkészítésre. Fontosnak tartjuk a képességek fejlesztését, melyhez kooperatív tanulási technikákat, projekt módszert, differenciált és integrált oktatást alkalmazunk.

A matematikát játékos logikai feladatokkal, sok eszközhasználattal kiegészítve tanítjuk, törekszünk a biztos számolási készség kialakítására.

Első osztálytól német és angol nyelvet tanulhatnak a gyerekek, negyedik osztálytól nívószintes csoportbontásban. Színvonalas munkánkat segítik az uniós pályázatok révén beszerzett digitális eszközeink is.

Tornacsarnokunk, tánc-termeink, korszerű műfüves focipályánk és 3 sportpályánk biztosítja a mindennapos testnevelés keretében az egészséges mozgás lehetőségét.

A Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola táncfoglalkozásainak iskolánk ad otthont (balett és néptánctanszakok).

Örökös Öko-iskolaként nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodásmód kialakítására. Diákjaink részt vehetnek környezetvédelmi projektekben, segíthetnek állatmentésben, az iskolában tisztított vizet ihatnak.
Kispesti Vass Lajos Általános Iskola udvar


Ha szeretnének többet megtudni a nálunk folyó korszerű, színvonalas oktató-nevelő munkáról, bizalommal forduljanak hozzánk gyermekeikkel!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk!

Szerző: Webmester

Módosítva: 2020-08-27 10:59:29

Hit- és erkölcstan oktatás

Az egyházak tájékoztatói a Hit- és erkölcstan oktatás oktatásáról.
Hit- és erkölcstan oktatás részletesen...
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.