logó Kispesti Vass Lajos Általános Iskola
A gyerekeknek két dolgot kell adni: gyökereket és szárnyakat. (Goethe)

Óvópedagógus délelőtt


Meghívtuk elsőseink óvópedagógusait

Iskolánkban már évek óta hagyomány, hogy meghívjuk elsőseink óvópedagógusait egy formalitásoktól mentes, kötetlen „együttgondolkodós” délelőttre.

Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy a konkrét gyerekeket érintő konzultációkon túl általános tapasztalatokat is megosszunk egymással, ötleteket gyűjtsünk.

Ezért is nyitottuk meg az eseményt a bázisintézményi hálózat révén nagyobb körben is, alkalmazkodva egyben idei bázisintézményi fő célunkhoz: szeretnénk egyfajta ötletbörzeként minél több tapasztalatot, a napi pedagógiai gyakorlatban alkalmazott technikát, módszert megismerni, továbbadni.

A program során a résztvevők megnézhették a gyerekeket egy–egy rövid óraszelet során iskolai környezetben, majd ezt beszélgetés követte.

Az óraszeletek teljes mértékben a napi valóságot tükrözték, olyan feladatokat, gyakorlatokat, játékokat láthattak a vendégek, amelyek a mindennapi pedagógiai munkánk alapvető alkotóelemei. A foglalkozásokon elsősorban azt szerettük volna megmutatni, mi milyen eszközökkel igyekszünk elérni, hogy gyerekeink úgy váljanak valóban iskolássá, hogy ez a folyamat minél zökkenőmentesebb legyen számukra. Az óraszeleteket követő beszélgetés során egyrészt megbeszéltük a látottakat, általánosságban, valamint egyénre szabva is (a legtöbb gyereknek itt volt a korábbi óvodapedagógusa), másrészt igyekeztünk tapasztalatokat gyűjteni más iskolák, óvodák gyakorlatából, élményeiből.Vendégeink nagy része gyakorlatiasnak, hasznosíthatónak értékelte a programot, és mi magunk is sok új információt, ötletet szereztünk.
Óvópedagógus délelőtt 1

Óvópedagógus délelőtt 2

Óvópedagógus délelőtt 3

Óvópedagógus délelőtt 4

Óvópedagógus délelőtt 5

Szerző: Webmester

Közzétéve: 2018-10-25 11:54:39

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.